Magazin

Maketarstvo je vid umetničkog izražavanja koji iziskuje specifičan sklop osobina u jednoj ličnosti. U isto vreme iziskuje puno strpljenja, veštinu i preciznost, zatim kreativnost i domišljatost, ali i večitu želju za istraživanjem, igrom i novim podvizima. Svaka maketa je projekat za sebe, uvodi vas u nova znanja, nova otkrića, nove alate, nova rešenja. U našem Magazinu možete saznati puno toga o životu sa maketama i svim problemima i rešenjima sa kojima se maketari svakodnevno susreću.

Panel ploče i njihova primena u maketarstvu

Panel ploča je slojevita površina oplemenjena furnirom, i koja je kompaktna i lako obradiva – sve o primeni panel ploče u izradi maketa saznajte u blogu!

Saznajte više

Šta je lesonit i kako se koristi u maketarstvu

Lesonit se klasifikuje kao vlaknasta ploča visoke gustine (HDF) koja je svoju primenu pronašla u stolarstvu, građevinskoj industriji, kao i u maketarstvu. Ovaj materijal poseduje veliki stepen tvrdoće i konzistentnosti, dok je istovremeno vrlo praktičan i jednostavan za obradu.

Saznajte više

5 korisnih saveta za izradu maketa

Ukoliko želite da se okušate u maketarstvu, a ne znate odakle da krenete – pročitajte naš blog u kome nudimo 5 saveta za kreiranje savršene makete!

Saznajte više

Upotreba stirodura u maketarstvu

Upotreba stirodura u maketarstvu je veoma učestala u našim svakodnevnim poslovima zato što ovaj materijal poseduje veliki stepen tvrdoće i postojanosti, dok je istovremeno veoma lagan i poprilično dobar toplotni i zvučni izolator. Stirodur je omiljen među našim maketarima jer omogućava obradu do veoma sitnih detalja.

Saznajte više

Upotreba lepenke za izradu maketa

Upotreba lepenke kao materijala za izradu maketa je veoma česta iz nekoliko razloga. Predstavlja izuzetno zahvalan materijal za obradu, dostupna je u raznim debljinama, pa je samim tim jedna je od bitnijih komponenti u procesu proizvodnje maketa. Naš tim za izradu maketa je redovno koristi kao veoma pouzdan i proveren materijal, a u nastavku pročitajte i zbog čega.

Saznajte više

Dokumentacija za izradu maketa

Dokumentacija za izradu maketa podrazumeva upoznavanje sa svim elementima ključnim za kasniji proces izrade. Ovde spadaju dimenzije, kompletan projekat, vizuelni prikaz objekta i drugi značajni elementi. Naš tim je upoznat sa svim neophodnim detaljima po pitanju dokumentacije i celokupan proces izrade maketa obavljamo upravo prema tome.

Saznajte više

Izrada drveća i visoke vegetacije na maketama

Izrada drveća i vegetacije na maketama zahteva poseban pristup i stručna znanja. Spremni smo da primenimo brojne materijale i tehnike izrade vegetacije u skladu sa razmerom u kojoj se maketa radi.

Saznajte više